לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון יין פגום

שאלה:

בס״ד
האם מותר להוסיף יין לכוס שכבר קידשו בה ונשאר בה יין, ולקדש איתו פעם נוספת? וגם לדוגמא להשתמש ביין שנשאר מהקידוש להבדלה?

תשובה:

שלום רב

לגבי תיקון יין פגום [שכבר שתו ממנו], הצורה הנכונה לתקן את היין הוא לתת מהבקבוק לתוכו בתחילה ואחר כך להחזיר לבקבוק ולמזוג שוב, אבל בדיעבד גם אם שפכת אותו מיד לבקבוק או מיד מהבקבוק עליו זה בסדר, כיון שהוא בטל ברוב היין שבבקבוק [ואפילו אינו רבה עליו אומרים "קמא קמא בטיל"], ואפשר לקדש על היין הזה שוב.

מקורות:

שו"ע סי' קפב סעיף ה.