שותה יין לפני הבדלה

שאלה:

היה שותה יין קודם חשכה חוזר ומברך בשעת הבדלה על היין או לא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, הרי חייבים לברך ברכת המזון קודם הבדלה, כדי לומר רצה, ולכתחילה גם מתפללים ערבית, ובאופן זה הרי מקום לשאלה ובודאי חוזר ומברך. ואף אם שתה אחרי סעודה שלישית מבעוד יום, נראה שצריך לברך שוב הגפן, כיון שבאופן זה שאינו בתוך סעודת פת, אסור לו לאכול ולשתות שום דבר מרגע שקיעת החמה, והזמן הזה מפסיק לכאורה, אבל לא מצאתי כרגע מקור מפורש.