לבנות על גבי הרחבה של השכן

שאלה:

שאלה, שכן שהרחיב את דירתו (ללא אישורים) בבניית בטון,האם אני צריך את הסכמתו לבנות מרפסת או תוספת לדירה על גבי הגג שבנה? ואם אינו מסכים האם ניתן לכפות עליו?

תשובה:

שלום וברכה,

שכן מקומה ראשונה שהרחיב, מותר לך להרחיב על גביו, ואינך צריך את רשותו, מאחר ולכל שכן שייך הגובה שכנגד ביתו. אבל השכן העליון שמרחיב חייב להשתתף עם התחתון בהוצאות של חצי מהתקרה וחצי יסודות, שנהנה מהיציקה של התקרה שמשמשת עבורו לרצפה. וכן נהנה מהיסודות והעמודים.

אין הבדל אם הרחיב עם אישורים או ללא אישורים.

בהצלחה.