מה עושים לעילוי נשמה?

שאלה:

היי הרב שבוע מבורך.
לפני שאני שואל כמובן שהתשובות הם כיבוד ושמירת שבת .. אבל אני רוצה לדעת עוד חוץ מזה..

שלום,
אבי נפטר לפני שנה וחצי.
ואני מתבלבל . צריך לומר קדישים לא צריך לומר .. לפני שמברך על מזון או שתייה.. להגיד לעילוי נשמה או לא להגיד.. לעשות השכבה או לא לעשות.. לפני שקורא דבר תורה להגיד לעילוי נשמתו.. או לא להגיד..?
כל הדברים האלה אם תוכלו תסביר לי בבקשה.
ובנוסף השאלה שלי מתמקדת באיך אפשר להמשיך להעלות את הנשמה אחרי השנת אבל.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה שכתבת בתחילת השאלה, לעצם ענין: אחר שחלפה שנה אין צורך לומר קדיש.גם לא לומר כל הזמן לעילוי נשמה או השכבה, מה שאפשר לעשות זה חיזוק באיזו מצוה שאתה מרגיש שצריך בה חיזוק, ואם אפשר לימוד משניות זה דבר נפלא!

בשורות טובות.