תשמיש המיטה בליל חג השבועות

שאלה:

האם מותר לשמש בליל חג השבועות?

תשובה:

בליל חג השבועות נהגו להמנע מתשמיש המיטה, למעט ליל טבילה ומי שיצרו תוקפו ביותר. הטעם לכך על פי סוד.

מקורות:

משנה ברורה תצד א.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. האם מי שלא הזדמן לו כלל באותו שבוע, והחמיר בשלושלת ימי הגבלה, וכן בליל שבועות, יוכל בשבועות ביום בדרך המותרת?

  2. ימתין לליל שבת שהוא הזמן הראוי לכך! אגב המציאות הזו מלמדת אותנו שלא להחמיר בזמנינו בשלושת ימי הגבלה אלא למי שמופלג בחסידות.

  3. אם זה אנשים שיש להם בעיות פוריות ועוברים טיפולים ישמשו בשבועות, אבל סתם זוג צעיר שעוד לא יצא להם וכו', למה להקל במנהג ישראל? יהיה בחודש הבא. לכן בכל מקרה יש להתייעץ ספציפית לגבי המצב.

  4. השאלה שגם זוג צעיר, סו"ס לא גרע מליל טבילה. כלומר יש כאן מצוות עשה גדולה כנגד "ענין", והאם מי שלא קיים פר"ו, ויודע שיש יום שמסוגל לזה ובידים לא עושה המצוה, האם זה לא כעין מבטל מצו"ע?. ולחכות עוד חודש, מי יודע מה ילד יום… והאם עוד חודש לא יהיו מעכבים אחרים.

    לכן השאלה מדוע תשמיש שנועד עבור פרו ורבו [ולא סתם עונה] לא נחשב כדבר שדוחה דבר שיסודו רק ע"פ הסוד.

  5. בכף החיים כתב שמנהג זה הוא גם ביום טאוב שני, אבל הכל לפי הצורך, ואם מרגישים שזה כבר יותר מידי וזה יכול לגרום להרהור או לצער בשבת, יש להקל.