לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שירת נשים ברדיו

שאלה:

לגבי שירת נשים דרך מכשיר רדיו כמובן. באילו צדדים אפשר לשמוע? אישה זקנה/לא ראיתי פרצופה/ שירים עדינים וכו'.. תודה

תשובה:

יש מהפוסקים שנראה מדבריהם שבאופן זה מותר לשמוע אותה שרה, ומשום שאין יצר הרע שולט אלא במה שעיניו של אדם רואות, ויש שאסרו זאת בכל תוקף. במקרה שראה פעם את תמונתה הכל מודים שהדבר אסור ויש שהורו שאם הוא שומע את קולה מטייפ וכיוצא בזה ואינו נוכח שם עתה, אף שמעיקר הדין אין לאסור כשראה את תמונתה לבד, לכתחילה יש להחמיר בכך.

מקורות:

בשו"ת בית שערים סי' נג צידד להקל באופן שאינו מכירה כלל ולא ראה מעולם אפילו את תמונתה, וראה שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' קפא שדחה דבריו בחריפות, ולדעתו אין סברא זו אמורה אלא לענין ראיית בגדי צבעונים של אשה, שכיון שאינו מכירה אין בכך גירוי ליצרו, אבל שמיעת קולה גורם להרהורי עבירה  גם כשאינו מכירה. וכן הורה הגרי"ש אלישיב. אולם, בשו"ת אור לציון ח"ב פ"ו סעי' יג הקל בזה לענין שמיעת קול אשה ששרה מבית אחר כשאינו מכירה.

על שמיעת קול זמר אשה ברדיו כשאינו מכירה אך ראה פעם את תמונתה, ראה מה שכתבנו כאן מדברי הגר"ע יוסף.