צדקה והפצה

שאלה:

אני מפיץ ספרים בצמתים ומחלק לאנשים אותם בחינם, אך יש לי קופת צדקה שאיתה אני מסתובב ויש אנשים שלוקחים ספרים ולא תורמים ויש אנשים שתורמים ולא לוקחים ספרים אך אני מצידי נותן לכל מי שרוצה בין אם הוא נותן צדקה ובין אם לא. השאלה היא האם מותר לי להשתמש בהכנסות שהם נותנים לי?? הצדדים הם לא נותנים לי למטרה מסוימת. וגם לא חושבים שאני משתמש עם זה לצדקה, כי הם יודעים שזמני בידי ואני עושה א"ז גם בשביל להתפרנס (אני אברך כולל שבקושי סוגר את החודש אבל יש לי חסכונות חשובים בבנק. כך שאני לא יכול לקחת צדקה כי יש לי יותר מ200 זוז) מאידך הצד לאסור אוי הם חושבים שזה מצוו צדקה ואני גונב דעתם.?? אולי אני יכול לקחת 49% לעצמי ו51% לצדקה או שאני יכול לקחת אפילו יותר מזה??
מישהו פעם אמר לי שיש סברא שאני כאילו מוכר להם את הספרים ואז אני יכול לקחת את הכסף לעצמי.
יש לציין שאני נותן עוד דברים כגון נרות שבת וסוכריות וכו' שאותם אני קונה מכספי הצדקה. אשמח לדעת תורה על כך. והאם מותר לי לקבל צדקה בהיותי אברך אך עם חסכונות ומתנות חתונה בסך יותר מ100000 אולם אני מתעד לקנות איתם דירה וכו'.

תשובה:

מותר לך לקחת את הכסף.

בהצלחה וחג שמח.