עושה שלום – למי אומרים ואמרו אמן בתפילת הלחש?

שאלה:

בסוף תפילת הלחש אומרים: "עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו, ועל כל ישראל ואמרו אמן".אז שאלתי היא, למה המילים "ואמרו אמן" מופיעות שם,כי הרי זה לא חלק מהחזרת הש"ץ, וכמו שאמרנו לעיל זה תפילת לחש לכן לא שומעים את מי שאומר "ואמרו אמן" וגם בפועל לא אומרים באמת "אמן" אחרי העובר לפני התיבה.
אז לכאורה המילים:"ואמרו אמן" לא צריכות להיות מופיעות שם,אז למה המילים "ואמרו אמן" מופיעות שם אחרי הכל?

תשובה:

בסידור אוצר התפילות עומד על שאלתך זו, ועונה דבר מדהים, שאמירה זו מכוונת לשני המלאכים המלווים את האדם בכל עת ומאזינים לתפילתו, שיאמר אמן – ויעלו את התפילה למקומה העליון תחת כסא הכבוד!

חג שמח.