לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משגיח כשרות – כדאי להכנס לעבודה שעלולים להכשיל בה אחרים?

שאלה:

שלום וברכה שירתתי בצבא חודשיים כמשגיח כשרות ושנתיים וחצי בתפקיד אחר ברבנות הצבאית שלא כולל עבודות כשרות.
רציתי להתייעץ.הוצע לי להיות נגד כשרות בצבא קבע בגדוד.נכנסתי וראיתי רב פלוני שמראה חרקים בפטריות,אורז,רוסקוס,גמבה וכ וכו. חשבתי לעצמי שזה יכול לקרות לי בקלות שלא אשים לב לחרקים המזערים ביותר האלו שקשה מאוד לראות אותם.אני מפחד.אני מפחד להכשיל אנשים ולקחת אחריות.אבל אולי אם לא אקח אחריות יבוא מישהו שלא אכפת לו כמוני? אני מפחד שאכשיל אנשים באיסור חמור של אכילת חרקים.מאידך מדובר במשכורת ובעבודה ובעזרת השם להתחיל את חיי ולהתחתן בבוא העת.אפשר עצה שתעזור לי להחליט.

תשובה:

אתה מזכיר לי בשאלתך את הסיפור הידוע בחזון איש עם רבי יוסף ליס זצ"ל. לרבי יוסף הוצע לשמש כדיין, ובא להתייעץ עם החזון איש, ואמר שהוא חושש לעשות זאת, שהרי אמרו שכל דיין יראה עצמו כאילו גיהנום פעורה תחתיו וכו', השיב לו החזון איש, אנחנו צריכים דוקא דיין שמפחד, אוי ואבוי לנו מדיין שאינו מפחד, מי שחושש הוא הדיין הראוי… וכך אני אומר גם לך, דוקא בגלל שאתה חושש זה מצויין, אבל תלמד היטב היטב מה לעשות, יש ספרים של רבי משה ויא שמסבירים איך לבדוק חרקים, יש קורסים למשגיחי כשרות, יש חובה לפקוח עין כל הזמן במטבח עצמו, הטבח אינו דתי והוא לא ממש מתייחס להוראות כמו שצריך, וצריך לשים לב שלא מגיעה סחורה לא מפוקחת ולא מעלימים עין מבעיה שנוצרה כדי שלא לזרוק אוכל וכו', זה מקצוע שצריך לדעת אותו היטב.

בהצלחה רבה מאוד.