לשקר כדי לא לפגוע

שאלה:

שלום וברכה,
יש שעור שהלכתי אליו מספר פעמים אך פחות התחברתי אליו אז הפסקתי , ולאחר זמן מה הרב אמר ברמז 'נשמח אם תבוא'
אבל העדפתי היא ללמוד לבד במקום השיעור, אבל לא רציתי לפגוע ברב אז הלכתי עוד שני שעורים וחשבתי שכדי לא לפגוע ומצד שני ללמוד כפי העדפתי ביחידות – 'לומר לו שאני בעזרת ה' רוצה להתחיל ללמוד את המסכת שנלמד בישיבה ואעזוב לכמה זמן את הדף היומי וכנראה שאעשה אחר כך תרי דף'
וכך עשיתי, אך לאחר מעשה נתהרהרתי האם יש בדבר שקר (שהרי איני מתכוון להפסיק עם הדף יומי אלא להמשיכו ביחידות)
או שאולי כדי שלא לפגוע מותר?

לסיכום : האם מותר לשקר כדי לא לפגוע או לא?

תשובה:

מותר לשקר כדי שלא לפגוע.