לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפעלת שעון שבת כשעדיין אין חשמל

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
ביום שישי התקע של המזגן היה מחובר לשעון שבת והשעון עצמו היה מכוון בדיוק לשעות שרציתי, אלא ששכחתי להעביר את השעון ממצב כבוי לגמרי למצב שבת ולכן בעצם המזגן לא עובד בכלל, ובשבת עצמה היה נורא חם ולא ידעתי מה לעשות.
לאחר כמה ימים סיפרתי למישהו את המקרה והוא בתגובה אמר לי שלכאורה יכולתי להעביר את השעון למצב שבת בשעות שבהם בלאו הכי לפי מה שכוונתי בשעון המזגן לא היה עובד ולכן לכאורה לא עשיתי כלום במה שהעברתי למצב שבת ומה שנדלק אח"כ הוא לכאורה הסרת המונע ולא גרמא, ולכה"פ לכאורה זה גרמא שבמקום צער אולי יש להתיר.
ושאלתי האם אכן זה פתרון מעשי לעשות כך במצב כמו שהיה לי.
תודה

תשובה:

אין כל היתר להעביר למצב הפעלה, כל שינוי בשעון שבת גם למי שהתיר זאת, זה רק להמשיך מצב קיים ולא לקרב מצב שונה, ראה כאן בהרחבה.