הדלקת נרות שבת לאחר חג שבועות שחל בחמישי

שאלה:

שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת כיצד מדליקים נרות שבת לאחר חג שבועות שחל בחמישי? האם יש להעביר אש מנר של 24 שעות ולברך על נרות השבת?

שאלה שנייה – איזו ברכה אומרים בזמן הקידוש של שישי שלאחר חג השבועות שחל בחמישי?

תודה רבה וחג שמח.

תשובה:

שלום וברכה

נכון מאוד, מעבירים מנר נשמה וכדומה ואסור להבעיר אש חדשה ומדליקים כרגיל.

הקידוש בליל שבת רגיל כמו בכל שבת, בליל החג – היום בערב יש קידוש של חג כדאי לראות בסידור.

חג שמח!