מחשבות טורדניות

שאלה:

שלום כבוד הרב!
בזמן האחרון עקב מחשבות טורדניות וחרדות נוצר מצב שאני מתפללת שלוש פעמים ביום ועושה מצוות לא באמת מתוך רצון אמיתי אלא מתוך סוג של פחד או מחשבות טורדניות שאומרות לי לעשות זאת.
בגלל המצב הזה אני מרגישה ריחוק מהקב״ה בגלל שאני באמת עושה בכח מצוות.
רציתי לשאול האם להתרחק ובאמת להרפות מהתפילות אבל כמובן להמשיך לשמור שבת יעזור והאם זה הדבר הנכון לעשות

תשובה:

שלום וברכה

כואב לקרוא את צערך, ה' ישלח לך רפואה שלמה. אין להמנע מקיום מצוות, אבל כן יש לעשות עבודה עם אנשי מקצוע, להבין שבורא עולם אוהב אותנו ולא מחפש אותנו, והכל טוב ונעים ואין מקום לפחד. אינני איש מקצוע כדי לייעץ כיצד עובדים על זה, אבל בהחלט יש לעשות עבודה כזו.

בהצלחה ובשורות טובות.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מראש אדגיש כי זה נושא מאוד איניוודואלי וחלילה להסיק מסקנות או לדמות מקרה למקרה אך בהחלט אוכל להגיד כי הלכתי פעם לאיש מקצוע ובמקרים מסויימים הוא אכן הורה לאנשים מסויימים להמנע ממצוות מסויימות לתקופה מסויימת והכל לאחר שהתייעץ בנושא, מעבר ללימודים שלו ולמומחיותו, עם גדולי-הדור שהורו לו מתי ולמי ניתן להקל כנ"ל. אך שוב חשוב מאוד לגשת לטיפול וייעוץ ולעשות "ככל אשר יורוך" וחבל לסבול.