ההנהגה הראויה באירוח ילדים חילונים

שאלה:

האם אדם דתי שמארח את בנו וכלתו לשבת והם מדליקים בשבת בחדרם אור או מזגן כיצד לנהוג עימהם ?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, אני מצטער איתך. למעשה אין תשובה ברורה לענין הזה, בכל מקרה אין לך כל אחריות עם מה שהם עושים בחדרם, אין לך מצוה של שביתת כלים, וגם בביתם הם ידליקו אור ומזגן ואתה לא מכשיל אותם חלילה בשום דבר. אם אפשר לבקש שלא יחללו את השבת בבית בצורה נעימה, זה מצויין, אבל אם זה יגרום מריבה עלבון שרק יגרום להם ריחוק וכדומה עדיף להעלים עין, אין בזה טעם, ועדיף לקרב אותם מתוך אהבה אולי זה ישפיע. אם יש לך ילדים קטנים בבית ואתה חושש מהשפעה רעה, בהחלט ניתן להסביר להם את הענין ולבקש בצורה נעימה ואסרטיבית שיכבדו את כללי הבית.

כדאי לדאוג שתהיה אוירה שבתית סביב השולחן, דברי תורה וזמירות, כל זה יסייע לשמור על הקשר שלהם לתורה והמצוות.

בשורות טובות וחג שמח.