הדלקת נרות השבת שאחרי יו"ט

שאלה:

שלום
השנה שהחג ושבת מחוברים, האם מותר להכין ביום שישי את הפמוטים להדליק בהם שוב בליל שבת (לאחר שהדליקו בהם כבר בליל החג) או שאסור משום מוקצה וצריך לסדר מראש נרות אחרים להדלקה בליל שבת? כי יש לנו שני פמוטים שבהם אנחנו מדליקים בשמן, אז האם אפשר לנקות את זה לפני הדלקת נרות שבת ולשים שמן ופתילות חדשים.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשפוך הכל ישר לפח ולהכין מחדש, רצוי להכין את הפתיל צף לפני החג, כיון שיש סבורים שנעיצתו בחור נחשבת עשיית כלי. אני מקצר מחמת העומס הגדול בערב החג.