לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכל מזונות ושתה ובירך על המחייה – אם נחשב הפסק לשתייה

שאלה:

מה קורה אם אכלתי מזונות ושהכל ואז ברכתי מעין ג' האם זה נחשב הפסק לחלוטין ואני חייב להפסיק לגמרי ולברך בורא נפשות או שמותר להמשיך באכילת/שתית השהכל

תשובה:

אם היה בדעתך להמשיך הברכה אינה הפסק, כיון שזו לא הברכה שאתה יוצא בה ידי חובה על המשקה.

מקורות:

דעת תורה למהרש"ם סי' קעח סעי' ו ובהגהה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רק אם היה בגעתי מלכתחילה? קורה לי שבאמצע על המחיה או לאחריה מתעורר לי צמא או שאני מבחין שלא סיימתי את האוכל / השתיה האחרת וחבל לזרוק…