רבי חנינא בן דוסא סעודת שבת

שאלה:

אם אומרים שרבי חנינא בן דוסא דיו בקב חרובין מערב שבת לע"ש. אדם שאוכל קב חרובין בשבת יוצא ידי חובת שלוש סעודות?

תשובה:

ודאי שאינו יוצא ידי חובה. לגבי רבי חנינא או שבשבת היתה לו פת בדרך כלל, או שהיה אנוס על כך, ומה שאמרו שדי לו הכוונה מבחינתו, בלי קשר לנושא המצוות. לפחות פ]עם אחת אנחנו יודעים שמחמת עוניו לא היתה לו פת, הגמרא מספרת שאשתו היתה מתביישת שאין לה כסף לקנות קמח לשבת, והיתה מדליקה את התנור ריק, ופעם אחת באה שכנה והציצה בתנורה, וכדי שלא תתבייש שיראו שהוא ריק, נעשה לה נס וכולו היה מלא בחלות שחומות מעלות ניחוח ערב…

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1