שאלה:
שלום כבוד הרב,
לחם שחומם בטוסטר חלבי (בטוסטר לא חומם דבר חלבי ב 24 שעות אחרונות).
האם מותר לאכול את הלחם עם טחינה/טונה ששהו בקופסא בשרית?
(אשמח לדעת גם במקרה ששהו בקופסא הבשרית פחות מיממה וגם
במקרה שיותר מיממה).
ארצה לדעת גם לשיטת האשכנזים וגם לשיטת הספרדים.
תודה רבה כבוד הרב
תשובה:
שלום וברכה
ככלל אין להתיר לאכול לחם כזה עם משהו בשרי, למרות שהתנור אינו בן יומו, מצוי בו שאריות כך שהוא בחזקת חלבי. אבל כאן שמדובר בטונה שנכבשה בכלי שמן הסתם אינו בן יומו, ממילא היא לא בשרית, ויש להקל.
מעצם המציאות בכבוש שלא כבושים יחד לעולם הוא אינו בן יומו. כשעובר ה24 שעות מהוצאת הבשר / החלב עדיין לא מלאו 24 שעות לכבישה
נכון וראה מה שכתבתי בזה כאן
https://din.org.il/2018/05/04/%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%a9-%d7%9b%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%90%d7%9b%d7%9c-%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%99-%d7%91%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%91%d7%a9%d7%a8%d7%99/
עכ"פ כאן הוא פעמיים לא בן יומו..
שלום כבוד הרב,
אני רוצה לוודא שהבנתי נכון-
1. מותר לאכול את הטחינה עם הלחם החלבי- כאשר הטחינה שמורה בסיר או מחבת שבישלו בו בשרי ביממה האחרונה (שכן עד שמסתיים 24 שעות הכבישה, הכלי כבר לא בן יומו),
כל עוד אין בטחינה דבר הנקרא "חריף" שזה לימון, שום, בצל, פלפל ירוק חריף (שאז הכבישה מתחילה מיד).
2. אם הטחינה שמורה בכלי בשרי שלא בישלו בו בשר ביממה האחרונה (סתם קופסאת פלסטיק)
אז מותר לאכול את הטחינה המעורבת עם "חריף", כגון שום, לימון וכו' יחד עם הלחם החלבי.
1. נכון. 2. גם אם מעורב משהו מועט חריף בטחינה זה עדיין לא נקרא דבר חריף.
השאר תגובה