פטנט של יצר הרע…

שאלה:

מישהו של"ע תמיד מוציא זרע לבטלה לעצמו וטוען שבזה הוא מונע עצמו מיתר עבירות האם נכון הוא עושה

תשובה:

זה פטנט מעולה של היצר הרע… להחטיא אותו, ועוד לתת לו תחושה כאילו הוא עושה מצוות… יש ללחום נגד היצר הרע הזה…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרבנים. סליחה על ההתערבות. אך עד לע"ע הבנתי ע"פ מה שלמדתי כי היצה"ר מעוניין יותר לשבור את האדם מאשר להחטיאו. ובמיוחד בנושא ספציפי זה. כלומר ברור שהיצר מעונין להחטיא אלא שהעצבות שמגיעה בעקבות כך יותר חשובה לו. והנה כאן מתברר לי שלעיתים גם השמחה טובה בעבורו. האין בזה משום סתירה? או שמא הוא גופא מה שנאמר שהוא יושב בין מפתחי הלב? כלומר לנמרוד הוא יגרום שמחה מחטאיו ואילו את נבוכדנצר הוא ישבור לרסיסים. כל א' לפי מה שהוא.