מציאת כסף במקום שיש מצלמות אבטחה

שאלה:

התעוררתי לשאלה למעשה בעקבות מקרה אמיתי שהתפרסם לאחרונה, ואשמח לדעת הרבנים:
ע"פ דין תורה אדם שמוצא כסף שאין בו סימן תולים שהיה יאוש [ונחלקו אם בזמן הזה אומרים אדם עשוי למשמש, אך בסכום גדול וודאי משמש] .
השאלה באדם שמצא סכום כסף ענק של כמה עשרות אלפים או מאות אלפים, וברור שהאדם לא מתייאש מזה. והיום גם יש דרך לאתר ממי נאבד ע"י פניה למשטרה ויש להם מצלמות אבטחה וכד'. וגם המאבד לא מתייאש כי מתכוון לפנות למשטרה שיאתרו וכד' באמצעים שלהם.
האם בכה"ג ע"פ דין תורה חייב להחזיר או לפנות למשטרה. או שמעיקר הדין רשאי להשתמש.

תשובה:

שלום וברכה,

המוצא סכום כסף ואין בו סימן (מניין או כריכה), אין חובת השבה ולא משנה מה גובה הסכום של המעות. מצלמות אבטחה לא מבטיחים למאבד שיצליחו לזהות את האובד, ולא בטוח שהמשטרה תנסה לעקוב אחרי המוצא, וגם המוצא לא בטוח שמודע לכך שיש באזור המציאה מצלמות אבטחה, ולכן לא ייטרח להחזיר את המעות, ולכן המאבד מתייאש מיד. ולמרות שמנסה להפעיל מאמצים כדי למצוא את הכסף, אין זה הוכחה שלא התייאש, אלא שמנסה את מזלו שמא ימצא את מעותיו.

אם המצלמות אבטחה מבטיחים למאבד למצוא את כספו, וגם המוצא יודע שיש מצלמות אבטחה, במקרה כזה לא יהיה ייאוש.

בהצלחה.