דיווח אמת בהגשת מלגה

שאלה:

שלום הרב
אני מגיש בקשה לקבלת מלגת לימודים. במילוי הטופס המקוון יש מקום שאני מסמן אם יש דירה בבעלותי. אני ממש צריך את העזרה של המלגה הזו והבנתי שאם יש לי דירה הסיכוי שלי קטן מאוד לקבל אותה. אני ממש כמה ימים מתלבט מה לעשות. מצד אחד אני לא כותב שאין בבעלותי דירה ולא משקר גרידא. מצד שני הם כמובן מצפים שאני ידווח על זה שיש לי דירה. אני ממש מתלבט אשמח לעזרה

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לקבל את המלגה יש לקיים את התנאים של קבלת המלגה. יש איסור גזל בהעלמת נתונים. ולכן אם הם דורשים מידע לגבי בעלות הדירה, יש לדווח להם על כך.

בהצלחה.