ברכת העץ לאחר מעין שלוש

שאלה:

שלום וברכה.

רציתי לשאול, אם היו לפני תפוחים, ובירכתי העץ עליהם, ואח"כ החלטתי לאכול גם ענבים, ולאחר אכילת ענבים כשיעור – בירתכי מעין שלוש.
האם כדי לאכול אחרי הענבים שוב פעם תפוח, האם צריך לברך שוב בורא פרי העץ או לא, ואם כשבירכתי מעין שלוש כיוונתי להמשיך לאכול תפוח בלי לברך שוב, האם זה עוזר?
והאם יש הבדל בין אשכנז לספרד?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה פשוט שכיון שברכה זו פטרה את התפוחים ולא היה צריך לברך גם בורא נפשות, יש לברך שוב העץ, לשיטת המשנה ברורה, וראה עוד כאן מדברי הגר"ע יוסף המחודשים שסבר שאם יכוון להדיא להמשיך, לא צריך ברכה ראשונה.