א. רחיצה לכבוד שבת ביו"ט. ב. סעודת יו"ט בערב שבת

שאלה:

א. האם יש ענין או חובה בערב שבת שחל ביו"ט להתרחץ לכבוד שבת [באופן המותר ביו"ט] כדין רחיצה כל ערב שבת.

ב. האם יש זמן שראוי או חובה לקבוע את סעודת יום טוב ביום כדי שלא יהיה שבע בליל שבת

תשובה:

שלום וברכה

אין ענין לרחוץ בחג לכבוד שבת.

יש לאכול לפני שעה עשירית. אין בעיה בכך כיון שאין סעודה שלישית, ולערוך את סעודת היום לפני שעה עשירית זה בלאו הכי דבר מתבקש… הנושא הזה בדרך כלל בא לידי ביטוי במקרה הפוך, שהחג במוצאי שבת ויש לעשות סעודה שלישית בעוד היום גדול.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הסיבה היא שהרחיצה בערב יום טוב היא גם לכבוד שבת, מקור מפורש לא מצאתי אבל כך מנהג ישראל, שמענו למי שהתיר רחיצה ביום טוב, כשיש צורך, אבל לא משענו למי שחייב זאת.