פרווה כבוש בכלי בשרי עם לחם שחומם בטוסטר חלבי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לחם שחומם בטוסטר חלבי (בטוסטר לא חומם דבר חלבי ב 24 שעות אחרונות).
האם מותר לאכול את הלחם עם טחינה/טונה ששהו בקופסא בשרית?
(אשמח לדעת גם במקרה ששהו בקופסא הבשרית פחות מיממה וגם
במקרה שיותר מיממה).
ארצה לדעת גם לשיטת האשכנזים וגם לשיטת הספרדים.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אין להתיר לאכול לחם כזה עם משהו בשרי, למרות שהתנור אינו בן יומו, מצוי בו שאריות כך שהוא בחזקת חלבי. אבל כאן שמדובר בטונה שנכבשה בכלי שמן הסתם אינו בן יומו, ממילא היא לא בשרית, ויש להקל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מעצם המציאות בכבוש שלא כבושים יחד לעולם הוא אינו בן יומו. כשעובר ה24 שעות מהוצאת הבשר / החלב עדיין לא מלאו 24 שעות לכבישה

  2. שלום כבוד הרב,
    אני רוצה לוודא שהבנתי נכון-

    1. מותר לאכול את הטחינה עם הלחם החלבי- כאשר הטחינה שמורה בסיר או מחבת שבישלו בו בשרי ביממה האחרונה (שכן עד שמסתיים 24 שעות הכבישה, הכלי כבר לא בן יומו),
    כל עוד אין בטחינה דבר הנקרא "חריף" שזה לימון, שום, בצל, פלפל ירוק חריף (שאז הכבישה מתחילה מיד).

    2. אם הטחינה שמורה בכלי בשרי שלא בישלו בו בשר ביממה האחרונה (סתם קופסאת פלסטיק)
    אז מותר לאכול את הטחינה המעורבת עם "חריף", כגון שום, לימון וכו' יחד עם הלחם החלבי.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל