חובת תשלום וועד בית, גם כשהשכנים מזלזלים בניקיון בצורה חריגה.

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א.
בבנין שלנו ישנן לצערנו משפחות הנוטות לזלזל בנקיון הבניין אם מחוסר מודעות אם מריבוי ילדים, כך שבפועל חדר המדרגות מלוכלך רוב הזמן.
הגיעו הדברים ששעות בודדות אחר שהמנקה ניקה את הבניין לכבוד שבת כבר יש טפטופים של שקיות אשפה לכל אורך חדר המדרגות שכמובן נמרחו ברגלי העוברים בצורה מאד לא נעימה דבר שפעמים רבות גורם גם לריח נוראי בבנין.
תחושתנו, שתשלום וועד הבית הוא ממש מיותר, הכסף מושלך לפח תרתי משמע ובסופו של יום מחמת איסטניסיות אנו מורידים נעלים בכניסה לבית וסובלים נוראות.
מודעות בקשה ושיחות עדינות עם שכנים כאלו טרם הביאו לשינוי ולו קטן.
שאלתנו היא, האם אנו מחוייבים להמשיך ולזרוק את כספנו לניקיון שלא שורד אפילו כמה שעות?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי התיאור שלך אתה חייב לשלם תשלום לוועד הבית וגם לנסות לחנך את השכנים שישמרו על הניקיון. או שמא הבניין דורש תגבור של ניקיון ולא מספיק הניקיון.

אוי לשכנים אם יתחמקו מתשלום ועד הבית ויצמצמו את הניקיון שיש עכשיו. אדרבה זוהי סיבה להוסיף על התשלום כדי לתגבר את הניקיון בבניין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה.
    תודה על הרעיון.
    מנסיוני השכנים ובפרט וועד הבית ככל הנראה יסרבו להוסיף בתשלום עבור נקיון נוסף, האם במצב כזה יהא מותר לי לנכות או לא לשלם כלל.
    הטענה שלי היא שאין לי כל רווח בניקיון, ולעיתים עוד לפני שמישהו נהנה כבר הבניין מלוכלך.
    בפרט אנו שבעקבות הלכלוך החריג לא נכנסים עם נעליים הביתה.

  2. אין אפשרות להתנתק מתשלומי ועד הבית. ובפרט כאשר אתה נהנה מהניקיון, כי אם לא ינקו כלל לא תוכל להיכנס כלל לבניין…