בגדים חדשים בשנת אבל

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני בשנת אבל על אימי.
ברצוני לשאול האם מותר לקנות בגד חדש ושהבת שלי תלבש ותחדש הבגד וזאת מהסיבה שהבגדים הישנים צמודים ולא נוחים
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, לבני ספרד יש להקל הרבה יותר לאחר השלושים, הם נהגו להקפיד בעיקר על בגדים לבנים, ראה ילקוט יוסף אבלות פרק יז. לבני אשכנז, אם אכן יש צורך מיוחד, נשמע שיש לך צורך גם של צניעות, אז ודאי יש להקל, וכדאי שהיא תלבש אותם יומים שלושה כמבואר בבאר הגולה סי' שפט, כמובן כשאין צורך מיוחד לא סומכים על קולא זו.