שימוש בגג הפרגולה של השכן מתחתי

שאלה:

שלום,מתחתי גר שכן עם גינה צמודה,הוא בנה פרגולה( יש לציין שלפני הבנייה ביקש לבנות אותה בגובה גבוה יותר מרצפת המרפסת שלנו ולא הסכמנו ואעפ"כ בנה),כעת הניח מנוע של מזגן על גג הפרגולה שלו באופן שמפריע ומרעיש לנו וגם נמצא באוויר של הקומה שלנו,בנוסף הנחנו את הסכך ואת מתלי הכביסה שלנו על הגג שלו על מנת שיתפנה לנו מקום במרפסת.
1.האם הוא חייב לסלק את מנוע המזגן מהגג שלו?
2.האם אני רשאי להניח את חפצי על הגג שלו למרות שהוא אינו מסכים לכך?

תשובה:

שלום וברכה,

לשכן מותר לתלות מזגן בקיר החיצוני – גם אם פולש מול השטח שלכם. וטענת רעש לרוב אינה טענה. אבל אם יש מקום אחר שניתן להעביר את המזגן לצד אחר, יש לדרוש ממנו שיסכים להעביר על והוצאות העברה יהיו על השכנים שדורשים להעביר את המזגן.

אסור להניח סכך על הגג שלו. הגג הוא פרטי שלו ולא ניתן לכפות עליו להניח על גביו חפצים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לתשובה השנייה,מדוע לא דנים את גג הפרגולה שלו כשטח משותף? יש לציין שהפרגולה נבנתה ללא אישור מהעייריה.