צירוף למנין מעזרת נשים

שאלה:

שלום
בית הכנסת שלנו יחסית קטן ולכן בתקופת הקורונה משתדלים שאם יש עשרה בבית הכנסת עצמו, אז שאר המתפללים שמגיעים יתפללו יחד אתנו אך מהעזרת נשים. שתי שאלות בנושא:

א. האם מי שצריך להגיד קדיש יוכל להגיד אותו גם כאשר הוא נמצא בעזרת נשים?

ב. אם קורה מצב שאנחנו בתוך בית הכנסת 8-9 אנשים, ויש עוד אחד או שניים בעזרת נשים, יכולים להצטרף למנין או שחייבים שכולם יהיו באותו מתחם ממש.
האם יש הבדל בדינים אלו בין עזרת נשים שבאותה קומה כמו עזרת גברים ורק קיר מפריד , או לבין עזרת נשים הנמצאת מלמעלה.

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין לצרף אנשים שנמצאים ברשות אחרת למנין, בזמן שהקורונה היתה בתוקפה ונאסר להתכנס למנין סמכנו על צירוף כזה, אבל עכשיו יש להקפיד שכל העשרה יהיו יחד, וגם מי שאומר קדיש יהיה עמהם.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' נה סעי' יג-יד, וכף החיים שם ס"ק מב.