לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לימוד במחסן שאינו שלי בלי מזוזה

שאלה:

יש בעבודה שלי חדר מחסן בגודל יותר מד על ד. שמשמש למחסן. לא קבעו בו מזוזה. ואני רוצה לשבת וללמוד בו.
האם צריך לשים שם מזוזה?
על מי חלה החובה?
האם מותר ללמוד אם אין מזוזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

חובת המזוזה שם היא על הבעלים ולא עליך, ומעיקר הדין יש להקל להשתמש שם, ראה שדי חמד מערכת מ כלל קטו בשם הרוח חיים סי' רפט ס"ק ב, ועי' ציץ אליעזר חי"ג סי' נג, אמנם ביביע אומר ח"ב סי' כא אות ה החמיר בזה משום שבעל הבית ישראל ונתחייב במזוזה, ולא הבנתי טעמו.