להיכנס למינוס כדי לשלם התקנת מזגן

שאלה:

היה בחשבון שלי סכום כסף שאמור לרדת מחר על כרטיסי האשראי. הגיע המתקין של המזגן ודרש כסף נוסף, כתוצאה מכך אהיה כמה ימים במינוס בבנק ואולי אף ריבית מסויימת.
האם זה איסור? ומה עליי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

לבנקים יש היתר עסקה. ההיתר עסקה נועד עבור עסקה ולא מועיל להלוואה שלצורך מחיה או הוצאות השוטפות של הבית. אולם יש פוסקים שכתבו שאם יש ללווה עסק צדדי, כמו דירה משלו או קופת גמל, ואם לא ייקח הלוואה יצטרך לבזבז את הכסף של העסק, הרי זה נחשב הלוואה לצורך עסק.

במקרה שלך שהיה לך לשלם כדי שלא לעבור על איסור של בל תלין וביומו תתן שכרו, יש להקל כדעות שמקילים לקחת הלוואה מהבנק שלא לצורך עסק, כאשר יש לך דירה או עסק צדדי.

בהצלחה.