כתם על בגד צבעוני – האם חייבים לבדוק?

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אישה שראתה כתם גדול יותר מכגריס על הבגד הצבועה שסמוך לאותו מקום, ורוצה לשמש באותו היום עם בעלה, האם צריכה לבדוק את עצמה לפני התשמיש כדי לוודאות את טהרתה?

תשובה:

אין צורך לבדוק, אבל החכם עיניו בראשו ואם נראה לה שזה לא משהו מיקרי אלא מתחיל משהו [וכגון שזה סוף מחזור, או שראתה גם הפרשות לא ממש רגילות בשירותים וכדומה אף שאינן אוסרות] כדאי להזהר ולבדוק.

חג שמח.