חלבי על פלטה בשרית / רחיצת כלים ביום טוב לשבת

שאלה:

שלום רב.
בחג השבועות האם בפלטת השבת ניתן לחמם אוכל בשרי ולמחרת לעוטפה בנייר כסף (המוכן מראש)ולחמם עליה אוכל חלבי?

במידה וכן, האם מותר על חצי פלטה לשים אוכל בשרי ועל חציה השני שמצופה בנייר כסף לשים חלבי בו זמנית?

ושאלה אחרונה, האם ע'י עירוב תבשילין מותר גם לשטוף כלים מהחג לצורך שבת?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לחמם את החלבי על נייר כסף עבה גדול שלא יהיה מכשול ויפול משהו וכו', זה אפשרי גם בו זמנית, תוך נקיטת אמצעי זהירות נדרשים.

מותר לרחוץ כלים ביום טוב על סמך עירוב התבשילין. כך מבואר בשו"ע הרב סי' תקג סעי' ג, שכל צרכי הסעודה בכלל.