תחנון במנחה במקום שלא אומרים

שאלה:

שלום רב,
אני מתפלל בבית מדרש שבו מתפללים בנוסח עדות המזרח, אך רב בית הכנסת(שהוא גם ראש ישיבה) קבע שלא אומרים תחנון בתפילת מנחה כל השנה, בניגוד לסדר התפילה של עדות המזרח המקובל כידוע.
אין ברצוני לעבור להתפלל במקום אחר.
האם עדיף לנהוג כמו שאר המתפללים על פי תקנת הרב ולא לומר תחנון, או שעדיף לומר בצורה שבה לא ישימו לב למשל בזמן שהציבור אומר עלינו לשבח?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתם ספרדים שלא נופלים אפיים אלא רק יושבים לא ניכר כל כך אם תאמר את זה מיד אחרי התפילה, אפשר אחרי עלינו לשבח, כמובן בלי י"ג מידות. יש אמנם קהילות חסידיות שכך נוהגות, אבל באמת פלא מדוע בקהילה ספרדית כך הנהיג הרב שם. אין בזמנינו בארץ ישראל ענין של לא תתגודדו כיון שבכל בית כנסת ובכל מקום יש אנשים רבים מקהילות שונות ומנהגים מגוונים.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע במקרה זה עדיף בלי יג מידות? האם לא ניתן לומר עם טעמים כקורא בתורה כמו שנפסק בשולחן ערוך אפילו בתפילת יחיד?