קניית בגדים צנועים אחרי השבעה

שאלה:

שלום לרבנים, אבי נפטר בראשון שעבר
יצאתי מהשבעה לפני יומיים
החלטתי להתחזק בלי נדר האם אפשר ללכת לקנות עכשיו בגדים צנועים? והאם אמא שלי יכולה גם לקנות? בשבילה זה בשביל ההרגשה כי היא ממש בדיכאון ובשבילי זה בשביל צניעות.. אודה על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

ללבוש בגדים צנועים יותר זו מצוה חשובה וודאי מותר לקנות בלי ספק. לגבי אמך, אם זה לא צורך מצוה אלא סתם להתאוורר מהדכאון, זה קשה להתיר. היא תוכל להקל לאחר השלושים [לאשת הנפטר אין אבלות שנה אלא רק שלושים יום].

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו!