קלקול בתנור בדירה שכורה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים!
מה הדין שנשברה הדלת של התנור לא לגמרי אבל נפרדו שם החלקים הדלת ניתנת לשימוש כמובן אבל עדיין יש נזק האם צריך לשלם? מדובר כמובן בשימוש רגיל.
ומה הדין האם לא רגילים לתקן/לא משתלם? ואיך שמים את הנזק? עלות תיקון?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקלקול נעשה מחמת שימוש סביר – פטור השוכר כדין מתה מחמת מלאכה שפטור השוכר/השואל.

אם הקלקול לא הגיע משימוש סביר, חייב השוכר לתקן את הנזק. תיקון הנזק – נזק שרגילות לתקן, יש לשלם תשלום של תיקון. נזק שלא רגילות לתקן, כגון נזק קטן שלא שווה להוציא הוצאה מרובה כדי לתקן, או שהתנור ישן ולא שווה להוציא עליו הוצאה גדולה, ודרך העולם לסבול את הנזק, יש לשלם את ירידת הערך של התנור. ואם אין דרך לתקן וגם אין ירידת ערך [הדבר מצוי בנזק קטן במכשיר ישן] פטור השוכר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה חזו"א ב"ק סימן ו אות ג