קידוש והמוציא מאדם מסורתי שאינו מחלל שבת בפרהסיה

שאלה:

שלום הרב!
הוריו של בעלי הנם מסורתיים שמשתדלים לשמור שבת, ולפעמים אינם מודעים לדברים מסוימים (אך אינם נוסעים בשבת, אינם מדליקים אור, אינם משתמשים במכשירי חשמל וכדו')
קיימות פעמים בודדות שראיתי את חמי בפלאפון בשבת אך זה היה בתחילת נישואינו ואני לא יודעת כרגע אם הוא אינו משתמש יותר במכשיר כלל בשבת או רק לידי
1. האם אני יוצאת ידי חובה בקידוש שהוא עושה?
ואם לא, מה עלי לעשות כדי לא לפגוע?
חשוב שאציין שבעלי גם אדם מסורתי ואיני יכולה לדבר עמו על כך.
2. בהבדלה העניין אותו דבר?
3. בהמוציא?
4. לעניין ההמוציא, הם נוהגים לומר לאחר הברכה "ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך…" האם זה מהווה עבורי בעיה של הפסק או רק עבורם?
5. חמי וכן בעלי תוך כדי ברכת ההמוציא כבר בוצעים את החלה, האם גם עם זה יש בעיה שהברכה לא חלה על לחם משנה או שאין בכך עניין?
6. בהבדלה, מותר לי לשתות מהיין להשלים לרביעית? בסעודות כך אני נוהגת תמיד כיון שהם רק לוגמים אבל שמעתי שבהבדלה יתכן ובעייתי. כיצד עלי לנהוג?
מצטערת על כל כך הרבה שאלות, הדברים מאד מפריעים לי ואיני יודעת כ"כ את מי לשאול.

תודה רבה על המענה ובכלל על האתר שכה מועיל ומסייע לי רבות, ובטח גם לרבים אחרים.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי על עמידתך האיתנה על קיום המצוות בשלימות, זה נפלא ומרגש! עלי והצליחי!

לפי התיאור שלך חמיך אינו מחלל שבת בפרהסיה ובודאי ניתן לצאת ידי חובה בקידוש והבדלה וברכת המוציא שלו.

ההפסק אחר ברכת המוציא הוא גם עבורך [משנה ברורה קסז מג], עדיף שתברכי בלחש יחד איתם, ואז הברכה חלה לך על הלחם משנה אף שהיא לא בידיך ואחר כך תטעמי מהפרוסה על סמך ברכתך.

זה בסדר מצד לחם משנה.

גם בהבדלה תשתי מהיין מלוא לוגמיו [לא צריך רביעית, די ב45 סמ"ק, מעט יותר מרבע כוס חד פעמית].

המשיכי לקדש שם שמים בכל הליכותיך!