לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פרקדן – הרופא אומר שישן על גבו

שאלה:

שלום וברכה, שאלתי שאלה בשבוע שעבר ולא זכיתי למענה, מה הדין באדם שהרופא אמר לו שלצורך בריאות עינו אסור לו לישן על הצד, בכדי שלא להכביד על העין, וחייב לישן על הגב, מה דינו.

תשובה:

שלום רב,

שישן על הגב.

ראה שו"ע או"ח סי' סג סעי' א'. ושם יש אפשרות ליטה מעט לצידו. וזה מותר רק לחולה, ראה שם בכף החיים ס"ק ד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי הציון לסי' ס"ג ומש"כ הכף החיים שם, שהרי שם הנידון הוא לקרות ק"ש באופן זה, וכאן הנידון הוא לענין שינה
    נא להודיעני

  2. שם רק הבאתי את ההקלה במטה על מידו, האיסור לישון אפרקדן הוא פשוט וידוע גם לשואל, לגבי שכיבה בלי שינה כתבנו כך:
    יש מחלוקת אם השכיבה אפרקדן אסורה רק כשיש חשש שירדם כך או גם כשאינו נרדם, בשו"ת שלמת חיים סי' רכא התיר וכן הורה גרי"ש אלישיב, אולם החזון איש אסר כמובא בשונה הלכות סי' רלט. כאשר הוא ישן או יש חשש שישן זה אכן איסור ממש ראה שער הציון סי' רלט ס"ק יב, וראה בשלמת חיים שם ס"ק רכג שצריך להעירו. בהטייה מספיק אבל שבינה זה לא עצה מספקת כמובן.