נזילה ממרפסת לחניה שהוסבה לדירה

שאלה:

שכן סגר חניות ליחידה להשכרה וטוען שיש נזילת מים מהמרפסת שלי האם אני אמור לשלם את התיקון / לתת לו לתקן למרות שכל הסיפור לא נעשה באישור/הסכמת השכנים

תשובה:

שלום וברכה,

נזילות שמגיעים מבית או מרפסת פרטית ומזיקות את השכן, חייב השכן – בעל הנזילה לתקן את הנזילה כדי שלא יזיק לשכן. ומאחר והחניות שתחת המרפסת הם רכוש פרטי של דייר מסוים, חייב בעל הנזילה לתקן כדי שלא יינזק. ואין הבדל אם משתמש שם לחנייה או למגורים, ואם בנה ברישיון או ללא רישיון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל מלכתחילה האיטום שהקבלן עושה למטרת חניה הוא מינימלי וזה לא משהו שאמור להחזיק
    שאלה נוספת יש פה בעצם 2 דברים לא חוקיים הראשון שזה אמור להיות חניה וזה הוסב לדירה ושאלה שניה שזה אמור להיות מוצמד לדייר מהשכנים וזה נמכר למישהו חיצוני

  2. אם האיטום שעשה הקבלן קיים ולא מספיק ליח"ד, אין חובה על העליון – בעל המרפסת להוסיף איטום. אין עליו חובה להוסיף על האיטום המינימלי. אבל אם האיטום התחורר חייב בעל המרפסת לתקן את האיטום. העובדה שהוסב לחנייה ונמכר לאדם זר, לא פוטר את בעל הנזילה לתקן – אם האיטום אכן התקלקל.