לא שולחים למעון ילדים מפחד הקורונה

שאלה:

עכשיו שפתחו המעונות לתינוקים ואני לא שלחתי חזרה הילד מצד זה שיש פחד מלהדביק קרונה האם המעון מותר לחייב כסף

תשובה:

שלום וברכה,

אם רוב הילדים באותו אזור לא שולחים נחשב למכת מדינה [שהמגיפה לא פסקה], ואין חובה לשלם. אם רוב ההורים באותו אזור שולחים, אין כאן מגיפה, וחייבים לשלם. אולם הורה שלא שולח מחמת פחד, [לא רק שרוצה להמתין ולראות תוצאות, אלא יש לו פחד לשלוח], הרי זה אונס, ופטור ההורה משלם השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

רוב ההורים באותה העיר או שכונה שאינם שולחים הרי זה הוכחה שלא נעצר הסכנה ודינו כמכת מדינה.

אם יש פחד של הורה לשלוח, אפילו שכולם שולחים, הרי זה אונס בשכירות, ואינו חייב לשלם, כמבואר בשו"ת מהר"ם פדואה סימן פו.