כשרות מנגל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשמח בבקשה לברר שני עניינים לגבי מנגל חשמלי –
האם מותר להשתמש בו גם לבשר וגם לדגים? אם כן האם יש צורך במשהו מיוחד בין לבין מלבד נקיון הרשת?
אם אני מתארחת אצל משפחה שמשתמשת במנגל לכבד, אבל לא מכירה את אופן העבודה עם כבד ולא ממליחה כראוי (ולעיתים לא ממליחים בכלל) – האם מותר לאכול מדברים אחרים כשרים שנעשו על אותו מנגל?
אם אסור אשמח לדעת האם זה תקף גם אחרי שטיפה והכנה של משהו שלא כולל כבד.
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש במנגל גם לדגים לאחר שאין עליו שאריות בשר.

ברגע שמפעילים את המנגל עם גחילים טובים עד שהוא מתאדם הוא מלבן, וגם אם יש לך חשש שעשו בו משהו שלא בכשרות יש להקל, בפרט שזה כבר לא בן יומו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    מציאות ימינו, הברזל איכותי, ולכן אינו מתאדם בחום, כמו פעם.
    האם זה משנה? לכאורה, הטמפרטורה קובעת, והרי בה אין שינוי מבעבר.

    נראה לי ששמעתי את זה מהרב טהרני, רמות, לגבי הכשר לפסח.

    תודה