החזר פיצוי שקיבל מהביטוח כשנמצאו התכשיטים

שאלה:

לפני שנים איבדתי או חשבתי שנגנב לי תכשיטים מביתי, והפעלתי את הביטוח ושילמו לי 50000 ש"ח. אחר 7 שנים מצאתי את התכשיטים בבוידם, האם צריך להחזיר לביטוח את הכסף בחזרה?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להחזיר את הכסף לחברת הביטוח. מאחר והתברר שהתשלום היה בטעות.

בהצלחה.

מקורות:

שומר שאיבד את הפיקדון ובית דין גבו ממנו תשלום עבור הפיקדון, ובסוף נמצא הפיקדון בביתו, הרי זה טעות, וחוזר התשלום לשומר, והשומר יחזיר את הפיקדון לבעליו. וכ"ש כאן בחברת ביטוח שהם התחייבו על אובדן, וכאשר נמצאה האבדה התברר שהתשלום בטעות וחייבים להחזיר.