בדיקת ירקות עלים קטנים

שאלה:

שלום,
קניתי ירקות עליים בזיליקום, עירית ועלי ביבי הירקות עם הכשר מהודר אבל ההכשר לא על נגיעות חרקים, את הביזיליקום אני רוצה לטחון ואת העירית ועלי הביבי להשאיר בצורתם המקורית,
הנידון: האם ניתן לנקות את העלים ולאכול אם כן כיצד, אם לא האם אני יכולה לאכול את הביזיקום הטחון

תשובה:

לגבי הבילקום, לפני הטחינה בבלנדר יש להשרות במי שבון כמה דקות, ולקחת כל פעם קבוצה קטנה לשפשף בספוג רך טבול במי סבון ולשטוף היטב, לייבש ולטחון. אין להשתמש בלי לטחון. לגבי העלי ביבי, הנקיון קשה ולא הייתי ממליץ, יש להשרות היטב ואז לבדוק מול מקור אור כל עלה משני הצדדים היטב, ולשפשף כנ"ל, לא שווה כל המאמץ…