תוספת שבת ביום טוב

שאלה:

שלום
האם מותר לקבל שבת בע"ש הקרוב בפלג למרות שזה יו"ט? והאם זה נכון בין להחמיר ובין להקל? למשל להכין את השולחן לצורך אכילת שבת ולא ייחשב הכנה מיו"ט לשבת?
תודה רבה לרב

תשובה:

שלום וברכה

יש דין תוספת שבת אבל כל הדינים נוהגים רק לחומרא ולא לקולא. לכן נהגו שלא להוסיף כבר מפלג, אין טעם לתפילת שבת ביום טוב, אלא רק מוסיפים כמה דקות כדי לקיים את המצוה להוסיף מחול על הקודש.

מקורות:

ראה מה שהאריך בזה הט"ז בסי' תרסח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. העניין הוא שאנחנו בבית הכנסת מנסים לדלל את כמות המתפללים ע"י עשיית כמה מניינים, וגם מניין בפלג המנחה, לכן זה נפ"מ.
    כמו כן , האם אפשר ביום חמישי, ערב יום טוב, לקבל יום טוב בפלג או שרק קבלת שבת מוקדמת אפשרית.
    תודה

  2. 1. תדללו על ידי חלוקה למקומות שונים, או שיתפללו בבתים ובחצרות.
    2. אין הבדל בין שבת ליום טוב באופן עקרוני, אבל בחג השבועות באופן ספציפי מקפידים שלא לקבל חג לפני הזמן משום "תמימות תהיינה".

  3. כפי שציינתי תוספת שבת היא לא על חשבון היום הקודם לו אלא לחומרא, לכן לא מתאים להתפלל של שבת ביום טוב…