משכיר דירה שקבע מחיר וקיבל ידיעה שהמחיר נמוך

שאלה:

אני דייר חדש בשכונת מאה שערים. אמרתי בטלפון לאדם שרצה לשכור את הדירה לשבת ושבועות סך 500 ש"ח, הוא אמר שרוצה אך לא קבענו, כעת נודע לי שהשווי האמיתי נע בסביבות ה- 2000 ש"ח, האם באפשרותי להעלות את המחיר (עכ"פ ל-1000 וכדו')?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא גמרתם בדיבור שאתה משכיר לו, מותר לך לחפש שוכר אחר, או לדרוש ממנו מחיר יקר יותר.

אם סגרתם בדיבור שאתה שוכר לו ב500 ושמעת עכשיו שהמחיר יקר ולא ידעת זאת, יש בזה מחלוקת ראשונים, ויש להקל בדבר ולבטל את ההסכם שהיה בדיבור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות בדין חזרה מדיבור.