מעשרות

שאלה:

מה דין בשכנים שזורעים שתילים למיניהם מסביב הבניין האם זה שייך לכל השכנים מדין גזל כיון שכולם יש חלק וכן בגינה של העירייה ואם יש לזה דין הפקר שפטור ממעשר מקורות בבקשה תודה רבה על הכל

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שנוטע עץ ברכוש המשותף, שייך העץ לכלל השכנים, ולא לנוטע. והנוטע יכול לדרוש שכר עבור הנטיעה בלבד. ולכן אילן שנטוע ברכוש המשותף, שייך לכלל הדיירים ואינו הפקר וחייב במעשרות. אילן שנוטע ברשות הרבים הרי הוא הפקר.

בהצלחה.