מזלות ביהדות לפי העברי או הולעזי?

שאלה:

שלום וברכה,
שלושת יילדי נולדו בחודשים שונים מהעיברי ללועזי
הבת הגדולה נולדה ב9.2 שלפי הלועזי זה מזל דלי, אבל בעיברי נולדה באדר שזה מזל דגים איזה מזל היא? מזל דלי או דגים??
כך גם הבן שלי נולד ב 31.7 שזה אריה לפי הלועזי אבל בעיברי נולד בתמוז שזה מתייחס למזל סרטן. גם הייתי רוצה לדעת איזה מזל הוא אריה או סרטן??
תודה רבה והרבה בריאות לכולם!

תשובה:

בלשונות חז"ל והראשונים המזלות מוזכרים לפי החודש העברי, אך כיון שהמציאות של המזלות היא לפי השמש והכוכבים וזה מתאים פחות או יותר לחודשים הלועזיים, יש ללכת בדבר זה לפי החודשים הלועזיים, ולפרש את כוונת חז"ל לתקופת החודשים האלו ולא לחודשים עצמם. אמנם יש לדעת שהמזלות אינם מקבעים את טבעו של האדם אלא הם רק תכונות, ובכוחו של כל אדם לעבוד ולשנות את מזלו ובפרט על ידי לימוד התורה.

מקורות:

אסתר רבה פרשה ז' סימן י"א ורש"י בבא מציעא קו,ב ד"ה עד זמן ובעוד מקומות. ומה שכתבנו שאין מזל לישראל מבואר בגמרא בשבת דף קנו ע"א-ע"ב, ובנדרים לג ע"ב, ספר המנהגות לרא"ש מלוניל דף יז, ובפרט בדברי הרמב"ם באגרתו המפורסמת (איגרת תחית המתים) "ומפני זה אמרו  אין מזל לישראל, רצונם לומר, שתקונם והפסדם אינם לסבה טבעית ולא על מנהג המציאות, אלא נתלים בעבודה ובמרי, וזה אות יותר גדול מכל אות".