כיבוד הורים – להעיר להורים על קיום הלכה

שאלה:

בס״ד
האם מותר לי להעיר להוריי אם הבחנתי שלא דייקו בכשרות לדוגמא (או בכל מצוות אחרות), כי הרי באופן ישיר הדבר יפגע בהם לא משנה בכמה רגישות אעשה זאת. ומה עליי לעשות אם הדבר חוזר שוב ושוב על אף ההערות ומסכן אותי בכך שאחטא בעצמי כשאין לי אפשרות אחרת למגורים?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להעיר בדרך כבוד, כמו שאמרו חז"ל שיאמר בדרך שאלה: האם לא כך ההלכה? ואם גם באופן זה יהיה להם לא נוח זה לא נורא, בסופו של דבר גם הם חייבים בשמירת המצוות ומוטל עליהם לנהוג לפי ההלכה. אבל לפני שאתה "יוצא למלחמה"… תבדוק שאתה צודק בהלכה ולא מדובר באיזו חומרא או הידור שזה אתה יכול לקחת על עצמך אבל לכוף את בני ביתך לקבל זאת גם הם.

ברכה והצלחה.