לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יו"ט שני של גלויות – שוהים בארץ ומסופקים אם לחזור

שאלה:

ראשית ברכותיי למאמר השבועי שנשלח אלי.מעולה.
נשאלתי:משפחה מהגלות(דרום אמריקה) נתקעה בארץ בגלל הקורונה מפורים ועד עכשו כשמועד חזרתם לא ידוע בגלל הטיסות .תוך כדי שהותם עולים במוחם מחשבות לעשות עליה .מחשבות שעדיין תלויות בגורמים רבים.
האם נתונים אלו מאפשרים להם לחגוג בשבועות ש.ז. יו"ט אחד.אשמח לקבל מקורות לתשובה

תשובה:

כל עוד הם לא החליטו באופן סופי להשאר בארץ, עליהם לחגוג שני ימים ככל בן חו"ל השוהה בארץ.

מקורות:

דעת האגרות משה או”ח ח”ג סי’ עד, שבשונה מבן א”י הנוסע לחו”ל לתקופה ממושכת עם בני משפחתו שהוא מתחייב ביום טוב שני מחמת הספק שמא ישתקע שם לבסוף, במקרה ההפוך בבן חו”ל הבא לתקופה ממושכת לארץ ישראל, הוא לא מופקע מיום טוב שני עד שיקבע בדעתו באופן מוחלט להשתקע בארץ ישראל. לדעת הגרש”ז אויערבך ועוד אם נמצאים שנה ברצף בארץ ולא מוגדר באופן מוחלט שיחזרו לחו”ל דינן כבני א”י. אמנם אם חוזרים לחו"ל לחגים ונראה שמאוד מוחלט אצלם לחזור לחו”ל, וכל שכן במקרה שהצגת בשאלה, לכל הדעות חייבים לקיים יום טוב שני.

ראה עוד יום טוב שני כהלכתו פרק ה.