בישול כבד שלא נצלה שלושה ימים

שאלה:

האם מותר לערות רוטב חם על כבד שעבר עליו ג ימים ונצלה ? מה הסיבה שזה תלוי בעבר ג ימים או לא

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לערות עליו מכלי שני, כלומר לשים את הרוטב בכלי אחר ולא בסיר בו בושל ולערות אותו על הכבד. הרעיון באיסור לבשלו אחר צלייתו הוא משום שהבישול חוזר ומעורר ומוציא את הדם שנבלע בו מחמת שהייתי שלושה ימים בלי צלייה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל