ציחצוח שיניים לפני הטבילה

שאלה:

מנסה לברר שאלה העולה לא אחת בעניין ההכנות לטבילה.
בד"כ, ביומיום, מצחצחת שיניים ללא ניקיון בחוט דנטלי/קיסם רק כשנתקע משהו.
האם לטבילה צריכה לנקות בחוט דנטלי שנוטה להתקע בין השיניים ולהוות חציצה, לעומת זאת נקיון בקיסם לא מנקה היטב את מה שעלול לחצוץ בין השיניים.
מה נכון לעשות? לצחצח כרגיל? ומה דינו של לכלוך שנשאר אחרי צחצוח רגיל? האם מהווה חציצה?
אודה לתשובתכם

תשובה:

לצחצח היטב אבל רגיל, אין חובה בחוט דנטלי או קיסם, רק תשימי לב אם לא תקוע משהו במקרה בין השיניים. מה שנשאר אחרי צחצוח רגיל אינו חוצץ אא"כ במקרה שכחת שם משהו שכן מפריע לך והיית מורידה אותו גם בסתם יום. לכן כתבתי לשים לב רגע עם הלשון אם משהו מפריע.